EĞİTİM SERVİSİ – Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilde 100 meslek lisesine ekmek fabrikası kuracaklarını belirterek, “Günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşlarımızın düşük fiyatla ekmek almasını sağlayacağız” dedi.
Özer dün Konya’da Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Eğitimden Üretime Tarım” temalı çalıştayın açılışında konuştu. Türkiye’de tarım alanı olan 123 meslek lisesini Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak yönettiklerini söyleyen Özer, “İş birliği kapsamında 23 tarım alanı olan meslek lisesini daha 2022-2023 eğitim öğretim yılında aktif hale getireceğiz. Dolayısıyla 146 tarım alanında eğitim veren meslek lisesiyle tüm Türkiye’de tarım alanında ihtiyaç duyulan insan kaynağını birlikte yetiştireceğiz” dedi. Tarım liselerinin yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir uygulama alanının olduğunu kaydeden Özer, “Artık bu uygulama alanındaki tüm tarımsal ürünleri yine Tarım Bakanlığımızla koordineli şekilde planlayarak, üreterek tüm okullarımızın giriş kısmında bir satış reyonu koyarak vatandaşlarımızın düşük fiyatla hizmetine sunacağız” diye konuştu
Son zamanlarda ekmek fiyatlarıyla ilgili çok fazla spekülasyonların yapıldığını dile getiren Özer, bu konuyla ilgili şunları söyledi:
Fiyatı 1.5 lira
“Aslında yaklaşık 4-5 ay önce Bakan Yardımcımız Sadri Şensoy, Genel Müdürümüz Nazlı Hanım’la birlikte dedik ki biz ekmek üretelim. Ve 15 okulumuzda ekmek fabrikası kurduk. Şu anda günlük 252 bin ekmek üretim kapasitesine ulaştık. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızla onun ekmek satış reyonlarında günlük 50 bin ekmek üretim protokolünü imzaladık. Biz 1.5 liraya vereceğiz, Büyükşehir Belediyemiz de 2 lira civarında bir fiyata satacak. Şimdi buradan ilk defa açıklıyorum. Türkiye’de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşlarımızın düşük fiyatla ekmek almasını sağlayacağız.”
Özer, konuşmasında eğitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirerek toplumunun ihtiyaç duyduğu ürünleri hızlı ama makul fiyatlarla üreten ve aynı zamanda o üretimi yapan özel sektöre de nitelikli insan kaynağı yetiştiren bir mesleki eğitim inşasını hep birlikte yapacaklarını vurguladı.
Bir yanıt bırakın