Yurdun geniş bir kesiminde etkili olan kuraklık barajların su oranlarında ciddi düşüşlere neden oldu.
Kış mevsiminde yeteri kadar kar ve yağmur yağışının olmayışı da barajları fazlasıyla etkiledi.
Kuraklıktan en çok etkilenen kentlerden biri de Burdur oldu.
İçme suyu sıkıntısı baş gösterdi
Son yıllarda su varlığının önemli kısmını kaybeden Burdur Gölü ile gündeme gelen kentte bu kez içme suyu sıkıntısı baş gösterdi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ‘Göller Yöresi’ olarak anılan bölgede birçok gölün kaybedildiğini, kuraklığın yanı sıra içme suyunda da önemli bir sorun olduğunu ve bu ayki meclis toplantısında içme suyuna ilişkin önlemler alacaklarını söyledi.
Başkan Ercengiz’in açıklamalarının ardından Burdur Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında konu gündeme geldi.
Toplantıda Ercengiz’in gündeme ek madde olarak sunduğu önerge ile belediye mücavir sınırları içerisinde içme suyu şebekesini kullanarak araç, halı ve benzeri malzeme yıkamanın, bahçe ve tarla sulamanın, iş yeri ve bina kaldırımları yıkamanın yasaklanması kararı görüşüldü.
“Ülkemiz bu yıl önemli bir susuluk sorunu yaşayacak”
Konuya ilişkin meclis üyelerine bilgi veren Başkan Ercengiz, “Malumunuz geçen yıl içme suyunda sorun yaşadık. Havzamızın yer altı su kaynakları hızla azalıyor. Şu anda başka bir su kaynağımız yok. Ülkemiz bu yıl önemli bir susuzluk sorunu yaşayacak. Kuraklık haritasını zaman zaman Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınlıyor. Bölgemiz maalesef aşırı kuraklık çeken bölgelerden biri. Birkaç gündür yağmur yağıyor. Çok mutlu oluyorum. İnşallah bahar aylarında daha fazla yağış alır ve yazın su sorunu yaşamayız. Önlemler alıyoruz, yeni sondajlar yaptırıyoruz ama yer altında ne kadar su kaldığını kestiremiyoruz. Bu nedenle de zabıtamızdan bu konuda bir yönetmelik güncellemesi yaparak, caydırıcı olması adına, amacımız ceza kesmek değil, vatandaşımızda bir duyarlılık oluşturma adına böyle bir gündem maddesini aldık” dedi.
Daha sonra yapılan oylamada 1 çekimser oy karşılık gündemi maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Bir yanıt bırakın